"Λευκή Νύχτα” με μαύρη προοπτική

"Λευκή Νύχτα” με μαύρη προοπτική
"Αγαπητοί συνάδελφοι
το Δ.Σ του συλλόγου μας ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς και τις απόψεις όλων των μελών του, βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της εικόνας και της κατάστασης της τοπικής αγοράς. 
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχουμε ξεκινήσει την διοργάνωση της πρώτης «Λευκής Νύχτας» στο Αλιβέρι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 με σκοπό να αφυπνίσουμε την εορταστική διάθεση όσο το δυνατό νωρίτερα στην πόλη μας. 
Η έναρξη έχει οριστεί στις 19:00 η ώρα με την φωταγώγηση ενός πανύψηλου, 6 μέτρων, Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Θα ακολουθήσουν πολλά φαντασμαγορικά χορευτικά σόου σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και μια εκπληκτική μουσική συναυλία από καλλιτέχνες της περιοχής μας.
Κοντά μας θα βρίσκεται και ο Αϊ Βασίλης μέσα στο ξύλινο σπιτάκι του για να κεράσει τα παιδιά και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Στο εορταστικό ταχυδρομείο οι μικροί μας φίλοι θα γράφουν και θα στέλνουν τις ευχές τους και τις επιθυμίες τους για την Πρωτοχρονιά."

Διαβάσαμε την παραπάνω ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου. (και πρώτα γελάσαμε και μετά θυμώσαμε)
-Μια χαρούμενη και αισιόδοξη ανακοίνωση!!!!!
-Μια άκρως αποπροσανατολιστική (μέχρι βλακείας!) προσπάθεια εφησυχασμού των εμπόρων του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ!!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ!!!
ΓΙΑΤΙ! Ο θεσμός της "Λευκής Νύχτας " έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο
ΓΙΑΤΙ! Φέρνουν το μεσαίωνα στις ζωές μας αναγκάζοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο. Αιτιολογώντας την απαράδεκτη απόφασή τους, δηλώνουν με θράσος ότι η "λεύκη νύχτα" θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στην πόλη. Αποφάσισαν δηλαδή να ανταγωνιστούν τη πανήγυρη με μια άλλη, όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν το ρόλο της αρκούδας που θα χορεύει στον σκοπό του "έκανα τη νύχτα... μέρα".
ΓΙΑΤΙ; Αναρωτήθηκαν άραγε, ποιος θα δουλέψει τα καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα; Ρώτησαν τους εργατοϋπαλλήλους που και την επόμενη μέρα Κυριακάτικα θα δουλεύουν;
ΓΙΑΤΙ! Πρόκειται για απόφαση εξοντωτική για τους εμποροϋπάλληλους και χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, που στριμώχνονται ολοένα και περισσότερο στον ανταγωνισμό με τα εμπορικά μεγαθήρια.
ΓΙΑΤΙ! Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;
ΓΙΑΤΙ! Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν  χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο. 

ΓΙΑΤΙ! Η «λευκή νύχτα» είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα «της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων».
ΓΙΑΤΙ! Στη μεγάλη γενική απεργία της 21-11 παρά την πίεση ιδιοκτητών καταστημάτων δεν πάρθηκε απόφαση συμμετοχής σε αυτήν με κλείσιμο των μαγαζιών και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα κάνουν με την άλλη μεγάλη γενική απεργία της 3-12 που έχουμε μπροστά μας.
ΑΛΙΒΕΡΙ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
ένας Αλιβεριώτης αυτοαπασχολούμενος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.