ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ –ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ –ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι.. στις 25 Νοέμβρη καλούμαστε να ψηφίσουμε το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για την επόμενη διετία.

  • Οι εκλογές γίνονται στη δυσκολότερη ,τη χειρότερη από τη μεταπολίτευση και μετά ώρα. Την ώρα που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από κυβέρνηση ,ΕΕ, ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια που προσπαθούν με λύσσα να μας επιβάλουν τη δικτατορία τους.
  • Τώρα που δεχόμαστε τη σφοδρότερη επίθεση τους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.
  • Τώρα που καλούμαστε οι φτωχοί να σώσουμε τους εξαθλιωμένους .
  • Τώρα που τα δικαιώματα της εργασίας, της δημόσιας δωρεάν υγείας και πρόνοιας, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης μας τα παίρνουν βίαια.
  • Τώρα που σκορπούν το θάνατο, την προσφυγιά ,τον πόλεμο και την τρομοκρατία.
  • Τώρα που  η φετινή σχολική χρονιά άρχισε με 25.000 κενά εκπαιδευτικών (400 στην Εύβοια ) με 38 κλειστά  δημοτικά και νηπιαγωγεία για πρώτη φορά  στο νομό μας.
  • Τώρα που 90.000 εκπαιδευτικοί περιμένουν να δουλέψουν ως συμβασιούχοι.
  • Τώρα που δεν διορίζεται κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός
  • Τώρα που οι αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους με περιορισμό βασικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
  • Τώρα που έφτασε Νοέμβρης και το ολοήμερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στην Εύβοια λειτουργούν ως πάρκινγκ παιδιών με πολυπληθή τμήματα ακόμα και 60-70 παιδιά, με έναν εκπαιδευτικό, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια τους..
  • Τώρα που  στις σχολικές επιτροπές δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων , αφού τον περασμένο Απρίλη δόθηκαν τα αποθεματικά στη δόση του ΔΝΤ και θα κληθούν οι γονείς να ακριβοπληρώσουν για πολλοστή φορά το μάρμαρο, όταν η ανεργία χτυπάει κόκκινο. .
  • Τώρα που οι συμβασιούχες καθαρίστριες περιμένουν ακόμα να πληρωθούν τα περσινά δεδουλευμένα τους και φέτος όσες  δουλεύουν θα πληρωθούν ένα μήνα λιγότερο….
  • Τώρα που αλλάζουν το σχολείο από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο για να το προσαρμόσουν στις ανάγκες των επιχειρήσεων .
  • Τώρα που ετοιμάζουν τις επόμενες βάρδιες των φτηνών εργαζόμενων για να εξασφαλίζουν τα πλούτη τους …
  • Τώρα που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση και την σύνταξη και θέλουν να δουλεύουμε ως τα 67 και βλέπουμε…
  • Τώρα που  η φτωχή καταχρεωμένη Ελλάδα μας δίνει 7δις ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ,300.000.000 ευρώ για τα ελληνικά στρατεύματα σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανο κλπ.
  • Τώρα που οι εφοπλιστές φορολογούνται με το ίδιο ποσό που φορολογούν τους ανάπηρους.
  • Τώρα που καμιά σύνταξη δεν θα είναι στο εξής εγγυημένη από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα εξαρτάται από μια σειρά προϋποθέσεις και παράγοντες, που θα μετατρέπουν το τελικό ποσό της σύνταξης σε επίδομα φτώχειας
  • Τώρα που καταργούν εντελώς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές!
Τώρα λοιπόν χρειαζόμαστε σωματείο –Σύλλογο κάστρο του αγώνα ,με ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό ,με ηγεσία ετοιμοπόλεμη ,ικανή και αποφασισμένη να οργανώσει τον αγώνα και την αντεπίθεση μας.
Χρειαζόμαστε σωματείο που θα έχει άμεσα ταξικά αντανακλαστικά και θα αντιδρά σε κάθε αδικία ,σε κάθε καταπάτηση δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων ,σε κάθε σχολείο.
Χρειαζόμαστε σωματείο  που θα παλεύει  και για όλα τα καθημερινά προβλήματα,για άμεσα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών μας ,αλλά και των μαθητών μας που πολλοί ζουν σε σπίτια που μαστίζει η ανεργία και η φτώχια.
Χρειαζόμαστε σωματείο  που θα οργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των συναδέλφων και όχι μικρές ομάδες , για να καλλιεργείται η αγωνιστικότητα και η ταξική συνείδηση των εκπαιδευτικών. Με  εκδηλώσεις –αφιερώματα σε μεγάλα ιστορικά γεγονότα ,σε σπουδαίους ποιητές και λογοτέχνες της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, σε σπουδαίους μουσικούς, συνθέτες ,στο θέατρο.. Σε όλα αυτά που  θα μας κάνουν να σηκωνόμαστε λίγο ψηλότερα ..και θα οπλιζόμαστε με δύναμη και πίστη για τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε και συνεχίζουμε αμείωτα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας προς την κατεύθυνση αυτή. Με πολλές αγωνιστικές προτάσεις-πρωτοβουλίες-δράσεις που καλούσαμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν .
Ήμασταν παρόντες και παρούσες στον κοινό, συνεχή, πολύμορφο αγώνα, σε συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας και διεκδικητικές παρεμβάσεις (Δ/νση Πρ/θμιας, Δήμο,), απεργίες , συλλογικές δράσεις με ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό , όταν οι δυνάμεις του  παλιού  και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού καθυστερούσαν εσκεμμένα την προετοιμασία και την οργάνωση των αγώνων ,ενώ γνώριζαν  τι έρχεται.
Όταν καλλιεργούσαν αυταπάτες, αναμονή, ψεύτικες ελπίδες και παθητικότητα για το ότι η αλλαγή της κυβέρνησης φτάνει για να ξεπεραστούν  τα προβλήματα και τώρα σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία..
Είμαστε η μόνη δύναμη που καταγγέλλουμε την πολιτική και τη  στρατηγική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων  που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ,ενώ όλες οι άλλες δυνάμεις δέχονται το μονόδρομο της ΕΕ και την πολιτική της που είναι η αιτία που γεννά όλα τα σημερινά μας προβλήματα.

Μας λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί.
Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του.
Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν όλους τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες , οι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι φτωχοί αγρότες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Έχουμε την δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να διαδραματίσουμε σπουδαίο ρόλο σε ένα τέτοιο κίνημα.

  • Έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το μάθημα, στην τάξη:
  • Να διδάξουμε την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, σε αντίθεση με το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.
  • Να καλλιεργήσουμε αγωνιστικές προσωπικότητες, που θα είναι σε θέση να αντιληφθούν και να ερμηνεύσουν τον κόσμο γύρω τους, για να μπορέσουν αύριο να τον αλλάξουν.
  • Να μην αφήσουμε κανένα παιδί στα "αζήτητα", αλλά να σκύψουμε πάνω του, ώστε να αγαπήσει τη ζωή και τον αγώνα, να πιστέψει στον εαυτό του και στους γύρω του.
  • Γι' αυτό έχουμε χρέος να αντιπαρατεθούμε με ρατσιστικές απόψεις, με τη ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή, με άλλες επικίνδυνες, αντιδραστικές, ρατσιστικές θεωρίες, όπως "δεν παίρνουν όλα τα παιδιά τα γράμματα". Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ που καταξιώνεται στη συνείδηση του λαού, δεν είναι αυτός που αρκείται να «βγάζει» άριστους μαθητές, αλλά αυτός που παραλαμβάνει τα παιδιά με τα χίλια δυο τους προβλήματα  και προσπαθεί να τα κάνει να αγαπήσουν τη μόρφωση και τη ζωή, να δουν τη γνώση σα δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο. Έναν τέτοιο εκπαιδευτικό φοβούνται όσοι κάθονται στο σβέρκο του λαού!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτή την κατεύθυνση, για ένα σωματείο ταξικό  όπλο όλων των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού μας όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΣ ΟΥΤΕ ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΓΙΑ Δ.Σ.
1.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ Νηπ.  Κεχριών
2.ΒΑΒΟΥΡΗ ΚΛΕΙΩ 3ο Δημ. Σχ. Ν. Αρτάκης
3.ΓΑΛΑΝΟΥ ΑΝΝΑ 4ο Δημ. Σχ. Ν. Αρτάκης
4.ΚΑΣΙΜΗ  ΤΖΕΝΗ 1ο Νηπ. Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι)
5.ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ  ΑΝΕΣΤΗΣ 1ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας
6.ΜΑΜΟΥΧΑ-ΓΕΡΑΛΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δημ. Σχ. Ροβιών
7.ΜΑΝΤΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 11ο Νηπ. Χαλκίδας
8.ΜΠΑΚΟΥΛΗ  ΧΡΥΣΑΝΘΗ Δημ. Σχ. Γυμνού
9.ΞΕΝΑΚΗΣ  ΔΙΟΝΥΣΗΣ 3ο & 25ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας
10.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ 6ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας
11.ΣΤΑΜΟΥ  ΑΝΤΩΝΗΣ 4ο Δημ. Σχ. Ν. Αρτάκης
12.ΤΣΙΑΜΗ  ΞΑΝΘΗ 25ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας & Δημ. Σχ. Βαθέος Αυλίδας
13.ΤΣΟΓΚΑ  ΕΛΕΝΗ Νηπ. Πισσώνα
14.ΤΣΟΥΚΑΛΑ  ΙΩΑΝΝΑ 3ο Δημ. Σχ. Βασιλικού
15.ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας
ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.ΠΑΠΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 15ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.